Pe lângă Ziua cea Mare, sunt alte petreceri de organizat. Sigur că acestea nu au caracter obligatoriu, dar ar fi bine să țineți cont de ele.
Petrecerea de logodnă
- Cine găzduiește: tradiția cere ca părinții miresei să găzduiască această petrecere. Și părinții mirelui pot organiza ceva specific. De ce nu, pot organiza împreună petrecerea.
- De ce are loc: scopul este acela de a sărbători logodna voastră. Este de asemenea un bun prilej ca familiile să se cunoască, dacă nu au făcut-o deja.
- Unde are loc: acasă la părinți, la barul preferat, la restaurantul preferat, pe plajă.
- Când are loc: se organizează, de obicei, la 2-4 luni de la momentul Cererii în căsătorie. Dar este bine oricând s-ar petrece. Doar că trebuie să aibă loc cu cel puțin 8 luni înaintea nunții.
- Invitați: toți cei care sunt invitați la această petrecere, trebuie să fie invitați și la nuntă.
Prânzul miresei
- Cine găzduiește: mireasa
- Ce se întâmplă: mireasa își invită domnișoarele de onoare la un ceai/prânz, pentru a le mulțumi că au acceptat rolurile. Ideea prânzului este de a uni echipa de domnișoare, de a descoperi lucrurile comune pe care acestea le au.
- Unde: oriunde – la un hotel, restaurant preferat.
- Când: se ține de obicei cu una sau două zile înainte de nuntă.
- Invitați: domnișoarele de onoare, fetele cu florile. Pot veni de asemenea mamele, bunicile sau alți membri ai familiei.
Petrecerea de bun venit
- Cine găzduiește: cuplul sau părinții.
- Ce se întâmplă: este un eveniment menit să ajute invitații să se cunoască mai bine. De obicei, e vorba despre băuturi ușoare și multe povești. Dacă nu intenționați să oferiți și mâncare, planificați petrecerea după cină.
- Unde: multe se țin într-o cameră de la hotelul la care sunt cazați majoritatea oamenilor sau la casa unor prieteni sau membri ai familiei.
- Când: de obicei, în ziua sau în seara de dinainte de nuntă – când ajung majoritatea invitaților.
- Invitați: oricine e invitat la nuntă.
foto: pinterest.com